San Juan - Puerto Rico: kuuluisa mojitoistaan



Noniin, tätä naputellaan taas omalta terassilta huonepalvelun kiikuttaman salaattilounaan jälkipyykeissä. Ollaan just lähdetty Sint Maartenistä kohti risteilyn loppua Miamia ja sää on kyllä mitä mainioin näin viiden-kuuden väliin iltapäivällä. Lauantaina nämä kohderaportit ilmestynevät siis eetteriin, vaikka tosiasiallisesti tuotanto on tapahtunut jo keskiviikkona.



Saavuimme Puerto Ricoon iltapäivän hikisinä tunteina ja ampaistiin reippaasti turreilemaan siitä samantein. Otimme suuntimaksi San Juan maamerkin, El Morro linnoituksen ja kipaisimme koluamassa sen varsin tehokkaasti. Tämä sisälti aika monta rappusta ja muutaman hikipisaran. Kulttuuriosion jälkeen kokeilimme paikallista erikoisuutta, piraguyaa, joka mukavasti viilenti aivoja myöten. Se on siis jäähilettä ja päälle kaadettua makusiirappia - ja takuukylmää.

Koska laukut eivät tosiaan saapuneet mihinkään risteilyn kohteista, se tarkoitti sitten vaatehamstrausta osa kaksi. Ei olisi kyllä huvittanut ollenkaan mennä taas minuuttiaikataululla ostoskeskuspyörimään, mutta minkäs teet. Plaza Las Americas on iso ja hyvin sekava kompleksi uuden San Juanin puolella ja taksi sinne maksaa jonku 18usd suuntaansa. Esim. Aeropostalea en löytänyt etsinnöistä huolimatta. No, Banana Republicilta parit pitkähihaiset, Gapilta mekko, chinokset ja shortsit ja American Outfitterista vielä pari t-paidat. Ja taas pärjää loppuristeilyn, kai

Sen verran tehokkaasti päästiin takaisin vielä vanhaan San Juaniin, että ehdittiin tempaista oikein kunnon mojitot paikallisessa. Ne tehdään täällä jostain syystä sitruunaan, eikä limeen! Samalla myös löytyi talo, jossa piña coladakin keksitty 1963. No tiedä tuosta mikä on lopullinen totuus, mutta saattaa aika liki olla enivei :) Drinksuilta kipitettiin reippaasti laivaan, kun meillä oli ysin pintaan pöytävaraus, joten saatiin sitten ihailla illalliselta lähtöä satamasta. Illallisen teemana olikin Top Chef ja listalla oli eri kausien kilpailijoiden reseptejä. Alkupalaksi otin ahi tunan (vaikkei tonnikalan käyttö olekaan nykyisillä kannoilla suositeltavaa), pääruuan ankka oli erinomaista ja jälkkäriksi vielä erittäin maukas inkiväärikakku, jossa inkiväärijäätelöä ja puffattuja riisimuroja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ko Lanta

Niin pitkällä kuin carambola kasvaa

Koh Tao, viimeisiä viedään