Gardan länsirannikko
Hyvän viinin ystävinä luonnollisesti Valpolicellan vieressä lomaillessa halusimme ehdottomasti käydä Amaronen syntysijoilla vähän maistelemassa viinejä. Päädyimme Boscaini Carlo pientuottajan tiluksille Sant Ambrosion kylän liepeillä. Fiilis oli ihan kuin jonkun kotiin olisi ajellut ja satuimme olemaan ainoat vieraat siihen aikaan, niin saimme ihan privaatin maistelun. Isäntä itse oli parin viikon lomalla juuri, joten juttelimme sitten paikan työntekijän kanssa viinistä pienessä viihtyisässä tuvassa.
Maistelimme tilan valkkarin, kesäroseen, pöytäviinin, varsinaisen Amaronen, Ripasson, jälkkäriviinin ja vielä lopuksi grappaa. Rosé oli aivan ihana ja luonnollisesti Amaronea lähti pari pulloa mukaan (22e). Lisäksi halusin vielä jälkkäriviinin, se oli yksi parhaimmista maistamistani. Harmillisesti lentäen matkustaessa matkatavaran määrä on rajallinen, mutta jatkossa näille reissuille tyhjä matkalaukku mukaan (sen verran iso, että toinen laukku kamoineen menee sen sisään) ja paluulle upgrade businekseen, niin saa kaksi checkattua laukkua. Minä lennän busineksessä huomenna takaisin, mutta ekstralaukut on nyt sitten outletkierrosta varten holdissa, kun ei älynnyt toista kovaa laukkua ottaa.
Pientuottajan viinimaistelulle siis iso peukku täältä, isoja tiloja on ja kuinka fiinejä turistitiloja, mutta nämä pienet joutuvat tuottamaan viininsä tarkkaan vanhoja reseptejä ja toimintatapoja noudattaen. Monesti voi ihan isäntäänkin törmätä, jos on liikenteessä loma- tai satokauden ulkopuolella.
Valpolicellasta köröttelimme sitten takaisin järvenrantaan ja kohti Malcesineä. Matkalla Kaius pysähtyi ottamaan pienet autenttiset uinnit Gardassa ja kuulemma lämmintä oli. Enimmäkseen pyöreää kiveä nämä rannat, mutta San Vigiliossa paikan parhaat biitsit. Joku 13 e pääsymaksu sinne taitaa olla, mutta sitten saakin kaikki tarvittavat palvelut koko päiväksi. Meillä ei aikataulu nyt oikein biitsipäivää antanut myöten, joten tyydyimme pikastoppiin.
Malcesinessä löysimme oikein kivan merenrantaravintolan keskustassa (Nikolaus), jossa itse söin reissun parasta pastaa (Lingustine alla Gambieri e Zuccini) ja Kaiuksen Primavera pizzakin oli oikein maukas. Tuhmasti syöttelimme jämäsämpylän myös joutsenperheelle, kun näytti äitijoutseno tietävän missä se avoin ikkuna ja hövelit turistit syö :) Malcesineä pidetään yleisesti yhtenä kauneimpana kylänä, vaan minun suositukseni menee Sirmionelle.
Lounaan jälkeen jatkettiin kohti Nago-Torbolea järven pohjoispäätyyn. Tänne olin buukannut Isola Verde hotellin, joka on myös ison suosituksen arvoinen. Pieni, perhevetoinen hotelli upealla paikalla vuorenrinteessä 200m järven yläpuolella,mjosta näköalat on todella upeat. Paikka on itsessään B&B, joten kannattaa safkata ennen tänne tuloa tai napata eväät mukaan. Ehkä hienoimpia lomakokemuksia on ollut poreilla jacuzzissa auringonlaskussa aivan paraatipaikalla. Huoneen parvekkeelta oli myös upea järvinäköala, jota kannattaa pyytää tai ottaa suoraan vähän kalliimpi huoneisto sillä.
Tätäkin kirjoitetaan nyt poolilta uloskirjautumisen jälkeen. Jäimme hetkesi ottamaan tähän rentoa kattavan aamupalan jälkeen ja luonnollisesti vähän blogia päivittämään ennen kuin taas hyppäämme autoon ja illalla olemmekin Milanossa valmiina kotimatkaan huomenna aamupäivästä.








Kommentit